Wolter Kroes gestrand op Afsluitdijk

Wolter Kroes is vrijdagavond gestrand op de Afsluitdijk. De volkszanger was getuige van een zwaar ongeluk met twee vrachtwagens, waarna de weg in beide richtingen werd afgesloten. "Dit is echt een ravage", twittert Wolter. "Voorlopig staan we vast."

Volgens de zanger was het plotseling spekglad op de 32 kilometer lange dijk. Vermoedelijk gebeurde het ongeluk tijdens heftige hagelbuien, zegt de ANWB. Kroes was vlak bij de plek des onheils, blijkt uit foto's die hij op Twitter heeft geplaatst. "Een minuut eerder en het was raak."

Rond 19.45 uur schaarden twee vrachtwagens halverwege de dijk. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij, wat volgens Kroes een wonder is. "Als hier geen gewonden zijn, is het een godswonder of iets van dien aard", twitterde de zanger vlak nadat het ongeval heeft plaatsgevonden.

Hoewel de Afsluitdijk nog is afgesloten, is Kroes weer onderweg naar zijn optreden. "We zijn onderweg naar Leeuwarden. Mazzel dat ik het optreden nog ga halen." Om dergelijke ongevallen te voorkomen heeft de volkszanger een gouden tip. "Lieve mensen koop alsjeblieft winterbanden als je veel op de weg zit", raadt Kroes aan. "Het kan echt het verschil maken met dit weer."