Sutil mikt op stoeltje bij Williams

Adrian Sutil heeft volmondig toegegeven dat hij voor het Formule 1-seizoen 2012 mikt op een stoeltje bij Williams. De 28-jarige Duitser staat momenteel onder contract bij Force India, maar lijkt daar volgend jaar plaats te moeten maken voor Nico Hülkenberg.

Sutil was in onderhandeling met meerdere teams, maar zag vandaag een van zijn opties afvallen omdat Romain Grosjean het tweede stoeltje kreeg bij Lotus Renault GP om zo teamgenoot te worden van Kimi Räikkönen. De Duitser weet dat hij met sponsor Medion enkele miljoenen per jaar mee kan brengen. "Ik heb enige tijd met enkele teams gesproken en op dit moment is er nog niets getekend," zei Sutil tegen Speed-Magazin.de.

"Williams is zeker een van de teams dat nog een stoeltje heeft, maar ik kan jammer genoeg niets over de onderhandelingen zeggen. Ik hoop er half december meer over te kunnen melden," zei Sutil die weet dat Force India-teambaas Vijay Mallya zijn line-up op 15 december bekend zal maken. Voor de Duitser lijkt bij dat team geen plaats meer te zijn.

Sutil kende naast rookie Paul di Resta een lastige seizoensstart, maar sloot het jaar ijzersterk af met als bekroning een zesde plaats in de laatste race in Brazilië. "Ik heb uiteindelijk Paul op alle fronten verslagen, maar het was zwaar. Hij heeft goed werk geleverd en mij het hele jaar uitgedaagd. Ik weet niet of hij bij Force India blijft of niet, want ik ken zijn contract niet."