Zwembad toch dicht na verontruste reacties

Het zwembad in het Groningse Hoogezand waar risico is dat luidsprekers en lampen naar beneden komen, gaat toch dicht. Dat laat de gemeente Hoogezand-Sappemeer vrijdag weten. De directie van zwembad De Kalkwijck ging overstag na ongeruste reacties.

De bevestigingen van de speakers en de verlichting zijn aangetast en kunnen afbreken, zo bleek uit onderzoek. Donderdag liet de directie van het zwembad weten de deuren van het zwembad toch open te houden, omdat het veiligheidsrisico aanvaardbaar zou zijn. Na 'reacties uit de samenleving' is vrijdag echter toch besloten het zwembad te sluiten.

Volgende week worden de zwakke ophangpunten tijdelijk versterkt met sjorbanden. Daarna gaat het zwembad weer open. In de zomer worden de bevestigingen vervangen.

Begin vorige maand kwam een vijf maanden oude baby om het leven toen in een zwembad in Tilburg twee speakers naar beneden kwamen. Haar 27-jarige moeder raakte gewond. Daarop vroeg de VROM-inspectie alle gemeenten in Nederland nader onderzoek te doen naar roestvorming in zwembaden.