Everquest 2 voortaan gratis

Het online rollenspel Everquest 2 is sinds donderdag gratis te spelen. De eerste zes uitbreidingen zijn in de game verwerkt en spelers hoeven pas te betalen wanneer ze met de zevende of achtste uitbreiding aan de gang willen. Dat heeft Sony bekendgemaakt. Tot nu toe moesten spelers altijd maandelijks betalen om de game online te spelen.

Gamers hebben nu de keuze uit drie verschillende abonnementen, waarvan twee betaalde. In de gratis versie is het aantal personages en beschikbare spelvoorwerpen beperkt.

Voor een eenmalig bedrag van zo'n vijf euro is een zilveren abonnement te koop met meer keuzes. Daarnaast blijft een maandelijks abonnement, dat twaalf euro kost, bestaan voor het online spel. Spelers met dit gouden abonnement kunnen uit alle beroepen en typen personages kiezen om mee te spelen en kunnen het met de sterkste wapens opnemen tegen de grootste monsters in het spel.

Everquest 2
verscheen voor het eerst in 2004. Sindsdien heeft het spel 62 updates en acht speluitbreidingen gekregen waarbij spelers nieuwe kerkers, gebieden, opdrachten en vijanden kregen. Het spel wordt naar schatting door zo'n 150 duizend gamers gespeeld.


Everquest 2 voortaan gratis