Alonso: "Win zeker nog een wereldtitel"

Fernando Alonso verwacht dat hij nog zeker een keer wereldkampioen in de Formule 1 zal worden. De Spanjaard pakte in 2005 en 2006 de titel voor Renault en was er vorig jaar met de Ferrari dichtbij. Daarom heeft hij vertrouwen in de toekomst.

Alonso stelt zelfs dat hij een betere coureur is geworden dan ten tijde van het behalen van zijn titels. "Ik ben nu een veel completere coureur. Misschien niet gezien mijn snelheid over een enkel ronde of over een hele race, maar wel waar het specifieke situaties aangaat. Tegenwoordig kan ik veel beter inhalen en starten dan in 2005 en 2006, terwijl ik op het mentale vlak ook sterker ben dan destijds," zei Alonso tegen Autosport.

Hij gaat er vanuit dat de 2012-bolide van Ferrari beter is dan de huidige en meer races kan gaan winnen. "We hebben dit jaar wat fouten gemaakt en liepen tegen wat problemen aan met de ontwikkeling van de bolide, zoals de foute data die terugkwam uit de windtunnel. Op een vreemde manier was dat echter positief voor ons met oog op 2012, want we zijn er kunnen er nu zeker van zijn dat we die fouten niet nog een keer maken."

"In 2012 beginnen we bovendien weer min of meer vanaf nul, omdat de geblazen diffuser in de ban gaat. Veel teams hadden hun auto daaromheen ontworpen en kunnen dat dus niet meer doen, maar wij liepen op dat gebied wat achter en zijn wat dat betreft dus in het voordeel ten opzichte van de rest."

Met de komst van Pat Fry als technisch directeur ziet Alonso de toekomst positief in. "Misschien had ik op dit moment al wel meer titels kunnen hebben, maar ik vind achteruit kijken zinloos en richt me dus liever op de toekomst. Dat ik nog een keer kampioen ga worden, weet ik absoluut zeker, want ik bevind me in de piek van mijn carrière en rijd voor het beste team op de grid."