Pearl Jam voor optreden naar Nederland

Pearl Jam doet met de Europese toer ook Nederland aan. De Amerikaanse rockband geeft 26 juni een optreden in de nieuwe Ziggo Dome in Amsterdam, maakt Mojo donderdag bekend. Het is het eerste concert dat wordt aangekondigd in de Ziggo Dome, die naast de Amsterdam Arena staat.

Pearl Jam trapt 20 juni de Europese toer af in het Engelse Manchester en sluit deze 10 juli af in Kopenhagen, Denemarken. Punkrockband X uit Los Angeles is gedurende de toer de supportact van Pearl Jam. De kaartverkoop voor het concert in Amsterdam start volgende week zaterdag.

De band vierde afgelopen jaar het twintigjarig bestaan van Pearl Jam door de documentaire Pearl Jam Twenty uit te brengen. Ook brachten de bandleden een bijbehorende soundtrack en een boek uit. Ze toerden door onder meer de Verenigde Staten en Zuid-Amerika.

Pearl Jam werd in 1990 gevormd in de Amerikaanse stad Seattle. De rockband bracht een jaar later de debuutplaat Ten uit. Op dat album stonden hits als Alive, Jeremy en Black. Na Ten, dat in Nederland platina werd, volgden nog negen studioalbums. De band trad in de zomer van vorig jaar nog op in het Goffertpark in Nijmegen.

De Ziggo Dome is momenteel nog in aanbouw, maar biedt voor het concert van Pearl Jam ruimte voor ruim vijftienduizend bezoekers. De concertzaal gaat medio 2012 open.