Tom Cruise wil graag Top Gun 2

Tom Cruise ziet een vervolg op zijn filmhit Top Gun wel zitten. "Ik hoop dat we eruit komen en dit opnieuw kunnen doen", zegt de acteur in gesprek met MTV News. Ook regisseur Tony Scott heeft volgens de acteur oren naar een vervolg op de hitfilm uit 1986.

Cruise wil alleen zijn medewerking verlenen aan de film als het scenario goed is. Ook moet de film dezelfde toon hebben als de originele Top Gun en op dezelfde manier worden gefilmd. Het is niet duidelijk of Cruise de film wil produceren of ook een rol wil spelen.

De 49-jarige acteur wil graag opnieuw samenwerken met Scott. Dat gebeurde voor het laatste in 1990 met Days of Thunder. Top Gun betekende de grote doorbraak van Tom Cruise. Hij speelde Maverick, een jonge piloot bij de marineopleiding Top Gun waar hij moet concurreren met de toppiloot Iceman, gespeeld door Val Kilmer.

In oktober werd bekend dat de twee scenaristen Ashley Miller en Zack Stentz, bekend van X-Men: First Class, zijn gevraagd voor het script. Daar gaat Cruise verder niet op in.