Vacansloleil strikt Spaanse klimmer Valls

Vacansoleil heeft zich versterkt met de Spanjaard Rafael Valls. De 24-jarige klimmer tekent een contract voor een seizoen. Hij is een van de renners van Geox die ergens anders onderdak heeft gevonden. Valls is de 29e renner in de selectie van de Nederlandse World Tourformatie.

"We volgen Valls al sinds 2010 en kennen zijn talent", zegt teammanager Daan Luijkx. "Het is een renner die bij ons past met zijn leeftijd en aanvallende manier van koersen." Valls behaalde twee jaar geleden een tweede plaats in een bergetappe in de Tour de France en een derde plek in het eindklassement van de Tour de San Luis.

Voor Valls viel het afgelopen seizoen echter tegen. De Spanjaard bleek niet voldoende hersteld van een oude ziekte van Pfeiffer. "Ik denk hier doorgroeimogelijkheden te hebben en zie ernaar uit het team te ondersteunen in de zware koersen."

Geox verdwijnt zo goed als zeker uit het peloton omdat het geen nieuwe sponsor kan vinden. Kopmannen Juan Jose Cobo en Denis Menchov worden in verband gebracht met respectievelijk Movistar en Katusha.