Reorganisatie Saab strandt

De bewindvoerder van Swedish Automobile staakt de reorganisatieplannen. Dat meldt de autobouwer woensdag. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de herstructurering van het noodlijdende Saab.

Het bedrijf meldt dat bewindvoerder Guy Lofalk een aanvraag zal indienen bij de rechtbank in Vänersborg om de vrijwillige reorganisatie van Saab en twee dochterondernemingen te beëindigen.

Saab en zijn schuldeisers zullen ongeveer vijf tot zes dagen hebben om hun standpunten over te brengen aan de rechtbank. Dat moet gebeuren voordat het gerechtshof een definitief besluit neemt over beëindiging van de reorganisatie.

Saab genoot bescherming tegen schuldeisers terwijl de autofabrikant probeerde te reorganiseren, voor de tweede keer sinds de autofabrikant te koop werd gezet door de voormalige eigenaar General Motors. De productie van Saab ligt al sinds april stil, omdat de financiële middelen ontbreken om toeleveranciers en werknemers te betalen.

De met schulden belaste autofabrikant blijft proberen financiering aan te trekken en blijft in gesprek met de Chinese investeerder Youngman, aldus Swedish Automobile.


Reorganisatie Saab strandt (Foto: Novum)