Storm teistert noordelijke kustgebieden

De kustgebieden in Noord-Holland en Vlieland hebben woensdagmiddag te maken met een storm. In onder meer IJmuiden en Hoek van Holland is windkracht 9 rond 14.00 uur bereikt. De zwaarste windstoot van 94 kilometer per uur is vooralsnog gemeten op Vlieland, meldt weeronline.nl.

Ook de kustgebieden in Friesland krijgen de komende uren te maken met stormachtig weer, in het binnenland blijft het naar verwachting waaien met windkracht 6. Wel kunnen ook in het binnenland harde windstoten van tachtig kilometer per uur voorkomen.

Het stormachtige weer in de Waddengebieden en de noordkust van Nederland houdt naar verwachting nog tot na de avondspits aan. "Pas in de loop van de avond wordt het wat minder", verwacht meteoroloog Johnny Willemsen.

Vrijdag krijgen de kustgebieden in het noordwesten in de loop van de middag opnieuw te maken met stormachtig weer. Die gaat naar verwachting tot vrijdag door. "Deze storm wordt heftiger dan die van woensdag. Maar Nederland krijgt niet de zwaarste delen over zich heen. Wij verwachten dat de storm in onder meer Denemarken vrijdag flink zal huishouden", aldus Willemsen.