Britt Dekker: ik heb geen talent

Britt Dekker vindt zelf dat ze geen talent heeft. De realityster weet dat ze niet zoveel publieke aandacht krijgt omdat ze iets kan, maar omdat ze zichzelf is.

"Dat vind ik best stoer", vertelt de 19-jarige blondine aan Viva. "Als ik een politicus was, zou ik moeten denken: ik moet dit zeggen en dat uitstralen. Doodvermoeiend lijkt me dat." Britt, die onlangs een fotoshoot voor Playboy deed, kan naar eigen zeggen bij een tv-show gaan zitten en 'lekker kletsen'. "Daar hoef ik niets voor te kunnen."

Dekker, die bekend werd als deelneemster van onder meer Take Me Out en Echte Meisjes in de Jungle, wordt niet onzeker van het feit dat ze haar carrière te danken heeft aan haar karakter. "Juist niet", legt ze uit. "Ik denk dat mensen met een speciale persoonlijkheid pas echt iets bereiken in de televisiewereld. Kijk naar mij: ik ben niet succesvol omdat ik bijvoorbeeld kan zingen, want dat kan ik niet. Ik ben succesvol doordat ik er als persoon uitsprong bij Echte Meisjes in de Jungle."

Britt wist als jong meisje niet wat ze wilde worden en werkte, tot ze een nationale bekendheid werd, fulltime op een manege. "Soms riep ik dat ik bij de hondenbrigade wilde, dan zou ik weer bij de bereden politie gaan solliciteren", vertelt ze. Inmiddels probeert ze 'uit te vinden of ik talent heb en bij de tv kan blijven werken'.