Nintendo detailleert kapotmakende Zelda-bug

Nintendo heeft bekendgemaakt dat Zelda: Skyward Sword een bug bevat die het spel kapot kan maken. Door een probleem in een quest kan het voorkomen dat je niet verder kunt en in zijn geheel opnieuw moet beginnen als je geen oudere savegames hebt.

Lees hieronder verder over de problemen en hoe je het kunt voorkomen. Let wel op, onderstaande tekst kan spoilers bevatten.

In de 'Song of the Hero Quest' moeten spelers terug naar drie grote gebieden waar spelers eerder zijn geweest. In elk gebied moeten ze een lied bemachtigen. Het probleem ontstaat als spelers eerst naar Lanaryu Desert gaan en met Golo de Goron spreken om het Thunder Dragon-lied te bemachtigen. Als spelers deze hebben en daarna weer met Golo spreken dan worden de twee andere gebieden plotseling onbespeelbaar.

Dit probleem ontstaat niet als spelers eerst de twee andere liederen bemachtigen, de Fire en Water Dragon-liederen. Ben je nog niet bezig met deze queeste of ben je er al voorbij, dan kan het geen kwaad om met Golo te spreken. Het spel gaat alleen kapot als je dus met Golo spreekt in die specifieke queeste voordat je de andere twee liederen hebt bemachtigd.

Nintendo is nog bezig met informatie verzamelen, of er een patch komt is niet bekendgemaakt.