Nieuwe deadline voor Occupy-Amsterdam

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft onvoldoende concrete verbetering gezien op het Beursplein, waar de Amsterdamse Occupy-betogers op 15 oktober neerstreken. Ze krijgen tot donderdag 10.00 uur de tijd om aan de voorwaarden van Van der Laan te voldoen. Dat schrijft de burgemeester dinsdag in een brief aan de betogers.

De burgemeester kondigde zaterdag tijdens een bezoek aan het tentenkamp aan dat de betogers tot maandag hadden om de overlast die het tentenkamp bezorgt aan te pakken. De betogers beloofden gehoor te geven aan de verzoeken, maar Van der Laan ziet vooralsnog te weinig verbetering.

De betogers moeten onder meer driekwart van het plein vrijmaken. Ook wil de burgemeester dat er nog maximaal vier personen op het plein overnachten. Verder moeten de sanitaire voorzieningen voldoen aan de eisen van de GGD en moet de brandveiligheid worden verbeterd.

De overlast van het tentenkamp nam voor de omliggende ondernemingen de laatste weken toe. Het terrein werd vaak bezocht door zwervers en drugsgebruikers. Politie, brandweer en GGD gaan de situatie donderdagochtend opnieuw beoordelen. Mocht er dan te weinig verbetering zijn, worden maatregelen genomen.