Gratis spel bevat achtbaan van zestig euro

Gamers op de iPhone kunnen hun virtuele pretpark in de gratis game Theme Park voor zestig euro verrijken met een achtbaan. Spelers kunnen ook op een andere manier aan de achtbaan komen. Wie veel tijd investeert in het spel kan de attractie ook verdienen. Dat schrijven Canadese gamemedia.

Binnen enkele weken is het pretparkspel, dat in 1994 voor het eerst op pc verscheen, ook in Nederland verkrijgbaar via de Appstore. Uitgever Electronic Arts hoopt geld te verdienen door spelers virtuele voorwerpen aan te bieden, waarvan de achtbaan van zestig euro een prijzig voorbeeld is.

Zestig euro voor een virtueel voorwerp is een hoog bedrag in vergelijking met gelijksoortige spellen. Meestal kosten dergelijke dingen een habbekrats. Zo kost een kerstboom in The Sims Social, dat gespeeld wordt via Facebook, ongeveer een euro.

De achtbaan is zelfs duur in vergelijking met een aanschaf van vijftig euro die in Lord of the Rings Online gedaan kan worden. Daarvoor krijgt de gamer niet slechts een achtbaan, maar toegang tot nieuwe gebieden, honderden nieuwe missies en nieuwe eindbazen.

Overigens schrikken hoge prijzen gamers niet per se af. Uitgever Bigpoint, dat twee weken geleden in het online spel Battlestar Galactica een virtueel ruimteschip aanbood voor duizend euro, wist dat in een week tijd tweeduizend keer te verkopen.