Kijkcijfers BNN-satire ingestort

De kijkcijfers van het nieuwe satirische programma Vrijdag Op Maandag zijn ingestort. Volgens Stichting KijkOnderzoek keken er maandag nog maar 262.000 mensen naar de BNN-show versus 481.000 mensen vorige week bij de première.

Het is een domper voor de publieke jongerenomroep, dat zijn voorganger Comedy Live van presentator Jan Jaap van der Wal ook finaal zag floppen. Nu de presentatie in handen is van ex-Vliegende Panter Remko Vrijdag lijkt ook de opvolger ook geen doorslaand succes.

Vorige week zei de cabaretier in de VARA-talkshow De Wereld Draait Door om van Vrijdag Op Maandag 'een instituut te maken'. Reacties op sociale media en het FOK!-forum zijn echter veelal negatief.

Ook een recensie op de komediesite Camedy.nl is weinig te spreken over Vrijdag Op Maandag en noemt Comedy Live eigenlijk nog beter: "Comedy Live verdient toch nog met terugwerkende kracht een dikke vette pluim... in vergelijking met Vrijdag Op Maandag. Huilen om iets wat bedoeld is om te lachen, doet alleen maar meer pijn. Dan kan de stekker er maar beter snel en zonder al te veel pijn uit."

Bekijk op Uitzending Gemist de twee eerste afleveringen van Vrijdag Op Maandag.


Kijkcijfers BNN-satire ingestort