Westerstormen in aantocht

Woensdag en vooral vrijdag worden in Nederland flinke windstoten door westerstormen verwacht. Dat komt door depressies die ten zuiden van IJsland zijn ontstaan en langs Nederland scheren, zegt een woordvoerder van Weeronline dinsdag.

De eerste depressie reist van Schotland naar Denemarken en bereikt Nederland woensdag. Dan kan even in het noordwestelijk kustgebied windkracht 9 staan en worden windstoten van honderd kilometer per uur verwacht. Dinsdagnacht wordt voorafgaand aan de storm al neerslag verwacht, maar die is woensdagochtend waarschijnlijk al vertrokken.

De depressie van vrijdag wordt volgens de woordvoerder een stuk zwaarder. "Die trekt van Schotland naar het zuiden van Noorwegen, maar is een stuk krachtiger." Dan wordt gedurende langere tijd windkracht 9 en op zee zelfs 10 verwacht. De windstoten komen dan waarschijnlijk boven de honderd kilometer per uur uit.

"Het is niet aan te raden dan met een caravan op pad te gaan", zegt een woordvoerder. "Ook op zee wordt het dan gevaarlijk." Voorafgaand aan deze storm wordt donderdagnacht neerslag verwacht.


Westerstormen in aantocht (Foto: Novum)