[CL] Nederlander Özyakup hoopt op debuut

Oğuzhan Özyakup zit dinsdag bij de selectie voor het Champions League-wedstrijd van Arsenal tegen Olympiakos. De Nederlandse jeugdinternational is verguld met deze nieuwe stap.

“Ik ben heel blij om er bij te zitten en hoop mijn debuut te maken”, verklaarde het negentienjarige talent tegen Goal.com. Arsenal is in Groep F al zeker van een plek in de achtste finales en zeker van de groepswinst. Tegen Olympiakos geeft Wenger daarom een mix van jeugd en ervaring een kans. Robin van Persie blijft thuis, maar Thomas Vermaelen is wel van de partij. De Grieken strijden in eigen huis nog om de tweede plaats. Ze hebben nu een punt achterstand op het Franse Olympique Marseille, dat dinsdag op bezoek gaat bij hekkensluiter Borussia Dortmund.

“Ik had dit niet zien aankomen, maar had er wel stiekem op gehoopt”, vervolgde de middenvelder. “Aangezien ik al heb gespeeld in de Carling Cup, had ik goede hoop dat ik er bij zou zitten in het laatste duel in de Champions League.  Dan moesten ze wel zeker zijn van de volgende ronde. Dan zouden andere spelers een kans krijgen. Daar hoopte ik op en dat gebeurde.”
 
Özyakup werd op 23 september 1992 geboren in Zaandam. In 2008 maakte hij de overstap van AZ naar Arsenal en op 20 september 2011 maakte hij in de Carling Cup-wedstrijd tegen Shrewsbury Town zijn debuut in het eerste.  Hij speelde nog niet in de Premier League. Zijn contract in Londen loopt door tot 2013. Arsenal heeft al aangegeven dat hij in de tweede helft van dit seizoen verhuurd mag worden verhuurd.