'Chinese economie kan gaan crashen'

De superinvesteerders Jim Rogers en Marc Faber hebben het met elkaar aan de stok over China. Faber waarschuwt expliciet dat de Chinese economie kan gaan crashen. De Zwitserse beleggingsgoeroe is van mening dat dat de Chinese economie aan de vooravond van een forse groeivertraging staat.

Daarbij sluit de econoom een harde landing niet uit, wat uiteindelijk zou kunnen leiden tot een forse daling van de grondstofprijzen: "De Chinese economie bestaat uit veel sectoren en ik denk dat sommige sectoren al in een recessie zitten. Ik denk dat de groei veel lager zal zijn en dat we mogelijk een harde landing krijgen met helemaal geen groei."

Rogers is het duidelijk niet eens met Faber: "Marc snapt nog steeds niets van China. Er zullen verschillende crashes komen, maar China zal minder geraakt worden dan Griekenland, de Verenigde Staten en andere landen."

Rogers verwacht dat sommige sectoren in de Chinese economie het minder gaan doen, maar dat andere sectoren zo hard groeien dat de economie 'booming' blijft. Ook verwacht de Amerikaan dat grondstofprijzen op termijn hoog blijven.


'Chinese economie kan gaan crashen'