Details update PES 2012 bekend

Konami heeft de details omtrent een nieuwe update voor Pro Evolution Soccer 2012 bekendgemaakt. De belangrijkste onderdelen van de gameplay zullen verfijnd worden.

Als resultaat van feedback van PES-spelers is het na de update ook mogelijk om als keeper langeafstandschoten te kunnen stoppen. Ook kun je nu op zoek gaan naar spelers op basis van hun instellingen, als vervanging van de Friendly Match of Player Match in de Quick Mode. Verder is ook de Speed Star skill card aangepast om het realistischer te maken. 

Er zijn ook wat kleinere, maar toch specifieke, problemen aangepakt:

- Het probleem van een rode kaart van één of meer spelers in een wedstrijd, waarbij er alsnog elf spelers beschikbaar bleven na het uploaden van de opstelling is opgelost.

- Er kan in myPES geen gelijkspel meer gegeven worden nadat penalty's de wedstrijd hebben beslist.

- De betekenisloze nummers die in beeld kwamen als je het Community Menu via de Community Card ingaat zijn verwijderd.

- Gegevens over de formatie in Formation Settings in het Game Plan zullen alleen nog maar opgeslagen kunnen worden via de Player 1-controller.

- Beide teams kunnen tegelijkertijd gamegegevens uploaden en opslaan, ook als een speler het Data Management-menu verlaat en opnieuw opent terwijl de andere speler nog bezig is met uploaden of opslaan. 

Als aanvulling hierop is ook het lag-probleem, het blijven hangen van het scherm, opgelost, ook bij de Online-, Become a Legend- en Edition-modes. 

De update zal binnenkort beschikbaar zijn voor PlayStation 3, Xbox 360 en Windows.