PVV boycot nieuwjaarsreceptie om hoge kosten

De PVV in Almere gaat opnieuw niet naar de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Almere. De partij is boos omdat de kosten voor het feest weer hoger zijn dan vorig jaar. Toen ging de PVV ook al niet vanwege de hoge kosten.

De receptie voor 2012 wordt begroot op zestigduizend euro. De gemeente neemt daarvan een bedrag van vijftigduizend euro voor haar rekening.

Vorig jaar bleek dat de kosten van het feest in 2010 op zo'n 49 duizend euro uitkwamen. De totale kosten voor 2011 werden vervolgens geschat op 58 duizend euro. "Daar waar Amsterdam het fatsoen heeft geen nieuwjaarsreceptie te houden doet Almere er dus een schepje bovenop", stelt de partij.

"Die elitaire feestneuzen in Almere krijgen er maar geen genoeg van om zichzelf op kosten van de burger te fêteren", zegt gemeenteraadslid Toon van Dijk maandag. "Ze lijken geen benul te hebben van de minachting die hier uit blijkt voor de belastingbetaler die krom ligt door de crisis. Het zal duidelijk zijn dat de PVV daar niet aan mee doet. Wij gaan er niet heen."