Davis laat allrounden links liggen

Shani Davis zet een punt achter zijn allroundcarrière. De Amerikaanse schaatser wil voortaan alleen nog maar zich richten op de middenlange afstanden. Dit maakte hij bekend in Heerenveen waar afgelopen weekend wereldbekerwedstrijden werden gehouden.

"Terugblikkend op wat ik hier gepresteerd heb, kan ik enkel concluderen dat het flink beter moet," zei Davis die zich naar eigen zeggen overtraind heeft. "Ik heb veel te veel gedaan, gewoon overtraind. Dat mag een veteraan zoals ik niet overkomen. Ik ga nu naar huis om te rusten. Echt heel veel te rusten. Ik heb zeven weken om het te fiksen, dan staat de vierde wereldbeker in Salt Lake City op het programma."

"Voortaan ga ik me alleen nog maar focussen op de duizend en de 1500 meter. De vijfhonderd meter pak ik dan enkel mee voor de snelheid. Vergeet het allrounden, dat rijd ik alleen nog maar als training," zei de Amerikaan die het WK allround dan ook laat schieten. "Alleen als er een wonder gebeurt ga ik daar van start. Maar ga er maar van uit dat ik hem niet ga rijden."

Davis voelt de druk van concurrenten als Kjeld Nuis en Stefan Groothuis die de lat hoog hebben gelegd. "Het zal beter gaan in Salt Lake, maar ik moet van ver komen. De vechter in me zegt echter dat het beter moet, mijn lichaam moet alleen nog volgen."