Speelbare FFVII-opening gemaakt met UDK

Final Fantasy VII is een deel binnen de reeks met vele trouwe volgelingen. Het is dan ook niet zo raar dat het deel een van de meest 'remake wanted'-games is van de afgelopen 15 jaar. Helaas heeft ontwikkelaar Square al meerdere malen aangegeven dat een remake er voorlopig niet in zit.

Square is van mening dat de complexe omgevingen binnen de wereld van FFVII niet compatible zijn met de huidige grafische mogelijkheden. Gelukkig weerhoudt deze mening sommige fans niet om het dan alsnog zelf te proberen. Een aantal fans hebben namelijk de beroemde introscéne nagebouwd in de Unreal Development Kit. Hierdoor is het begin van de game voor het eerst te spelen in first person.

De korte demo speelt in op de mythe dat spelers die lang genoeg in het eerste deel van de game rondhangen hoofdpersonage Zack kunnen ontmoeten. Of de fans de kans krijgen om de ontwikkeling van hun fanmade remake door te kunnen zetten is nog even de vraag. Als het niet Square is die hun tegenhoudt is het wellicht de complexiteit van de UDK zelf.

De Windows-only demo is hier te vinden. Get it while its hot (en voordat Square hem offline haalt).