Uitslagen Eredivisie speelronde 15

Dit weekend stond in de Eredivisie de vijftiende speelronde op het programma. Koploper AZ incasseerde een ruime nederlaag bij Heereveen, terwijl ook nummer twee PSV verloor (2-0 tegen Feyenoord). Nummer drie FC Twente won daarentegen ruim van FC Utrecht (2-6).

FC Utrecht heeft in eigen huis een ruime 2-6 nederlaag geleden tegen FC Twente. Na een kwartier stond het al 0-2 voor de Enschedeërs, dat Wisgerhof en John zag scoren.

Na rust gingen de Twentenaren verder en via Janssen (2x) en John werd de voorsprong uitgebreid tot 0-5. Daarna werd het duel een kwartier stilgelegd door onrust op de tribune. Toen de teams uit de kleedkamer kwamen kwam Utrecht via Demouge en Bulthuis terug tot 2-5, maar Berghuis bepaalde de eindstand op 2-6.

sc Heerenveen heeft een nieuw clubrecord neergezet. De Friese club bleef voor het twaalfde duel op rij ongeslagen en deed dit in stijl door met 5-1 te winnen van koploper AZ. Heerenveen domineerde en kwam op voorsprong door Dost. De eerste de beste AZ aanval was echter ook raak; Altidore rondde een mooie aanval af.

Bij rust stond het echter 2-1 door een goal van Van La Parra. Na rust beslisten de Noorderlingen het duel al snel via Djuricic en Zomer. Daarna kwam AZ nog enkele keren goed weg en wist alleen Narsingh nog te scoren.

Verder stond dit weekend ook de topper tussen Feyenoord en PSV op het programma. Het verslag van deze wedstrijd kan je hier vinden.