Gamers kunnen abonnement nemen op Tetris

Gamers kunnen sinds vrijdag een abonnement nemen op het puzzelspel Tetris. Uitgever EA heeft een nieuwe versie van het klassieke puzzelspel gelanceerd voor de iPhone. Door een abonnement af te sluiten, krijgen spelers extra uitdagingen en verdienen ze meer punten voor de Tetris-wereldranglijst.

Het abonnement voor Tetris is opvallend omdat Apple vorige week nog een game-abonnement uit de online winkel verwijderde. Uitgever Big Fish wilde gamers met een abonnement toegang geven tot een collectie games. Waar het Big Fish-abonnement spelers toegang gaf tot verschillende games, biedt het Tetris-abonnement alleen voordelen in het spel zelf.

Het abonnement voor het puzzelspel kost 2,39 euro per maand of 23,99 euro voor een jaar. Spelers met een abonnement krijgen vijftien procent meer punten voor de verwijderde blokjes en verdienen vijftien procent meer Tetris-munten. Deze munten zijn ook tegen betaling verkrijgbaar. Ook de Tetris-munten kunnen worden gebruikt om nieuwe levels te krijgen.

Tetris voor de iPhone is niet de eerste versie van het puzzelspel voor mobiele telefoons. Electronic Arts heeft wereldwijd voor verschillende telefoons al 132 miljoen exemplaren van het puzzelspel verkocht. Voor de iPhone kost het spel tachtig cent.


Gamers kunnen abonnement nemen op Tetris