Sinterklaas stelt zoon Renate en Winston teleur

Het oudste zoontje van Renate Gerschtanowitz wordt regelmatig teleurgesteld door Sinterklaas. De 3-jarige Julian zet elke avond zijn schoen, maar vindt daar niet altijd een cadeautje in.

"We hebben de intocht gekeken en 's middags werd meteen de schoen gezet", vertelt de presentatrice over sinterklaastradities in huize Gerschtanowitz. "Ik heb nu alleen het probleem dat hij elke dag zijn schoen wil zetten", zegt ze over Julian. "En aan een 3-jarige kan ik nog niet zo goed uitleggen dat dat maar twee keer per week mag, want dan denkt hij: hoezo?"

Onlangs besloot de blondine om het schoeisel van haar kroost een keer leeg te laten. "Ik kan natuurlijk niet drie weken lang elke dag een cadeautje in die schoen stoppen." Haar teleurgestelde oudste reageerde met een 'oh, hij is niet geweest'. "Dat was wel heel zielig", vindt Renate. Op 5 december moet ze er naar eigen zeggen wel aan geloven. "Hij had in september zijn verlanglijst al klaar, en da's een lange, kan ik je melden."

Renate, toen nog met de achternaam Verbaan, trouwde in juli met Winston Gerschtanowitz. Het stel kreeg in augustus 2008 hun eerste zoon Julian. Vorig jaar juli werd Benjamin geboren.