Sony legt wat uit over Vita

Sony heeft in een interview over de features van de PlayStation Vita aangegeven dat ze geen normale SD-kaarten toestaan zodat iedereen gelijk blijft. De SD-kaart wordt namelijk niet alleen voor savegames gebruikt maar ook voor data-opslag en dingen zoals DLC.

De geheugenkaarten van de Vita moeten specifiek die zijn die Sony uitgeeft voor de Vita en waarvan de prijs ook veel hoger zal liggen dan soortgelijke SD-kaarten uit de winkel. Naast dit geeft Sony ook aan nog met Adobe in gesprek te zijn over een mobiele flashspeler, Adobe is namelijk gestopt met de ontwikkeling hier van.

De Vita zal in eerste instantie geen 1080p-beelden kunnen tonen, het limiet ligt momenteel op 720p maar het scherm van de Vita is maar 544 pixels dus alles daarboven wordt naar beneden gescaled. Het is mogelijk dat toekomstige updates meer mogelijkheden met zich meeneemt.

Mocht je thuis alleen een Mac hebben staan en geen Windows-pc dan zal je nog even moeten wachten want pc-gebruikers kunnen voor de release al een programma downloaden om hun Vita aan de pc te kunnen hangen. Mac-gebruikers krijgen ook zo'n programma maar dat duurt iets langer.

Meer lezen over deze feature, lees dan hier het volledige artikel.