Deelnemers Nationaal Songfestival pas later bekend

De TROS maakt pas 5 januari bekend welke artiesten doorgaan naar het Nationaal Songfestival. De omroep dacht er eerder eind november, begin december uit te zijn. Het aantal inzendingen is echter zo groot dat er meer tijd nodig is om een selectie te maken.

Zowel bekende als onbekende Nederlanders konden zich tot oktober aanmelden voor het Nationaal Songfestival van volgend jaar. Dat resulteerde in bijna vijfhonderd inzendingen en 'de selectie blijkt moeilijker dan we dachten', laat TROS-directeur Peter Kuipers vrijdag weten.

"We zijn op zoek naar dat ene, unieke nummer dat moet aanslaan in heel Europa. Dat betekent een goed nummer, maar ook het totaalplaatje moet kloppen", vervolgt hij. "Het aanscherpen van de liedjes en de verschillende disciplines bij elkaar brengen is een uitdaging die veel tijd met zich meebrengt en waar de selectiecommissie nu druk mee bezig is."

Het Nationaal Songfestival vindt plaats op 26 februari. De winnaar vertegenwoordigt Nederland drie maanden later op het Eurovisie Songfestival in Azerbeidzjan.

Kijk voor het laatste songfestivalnieuws op ons forum!