Slim wil weer GP van Mexico op F1-kalender

Carlos Slim Domit, de zoon van de rijkste man ter wereld Carlos Slim, wil dat er weer een Formule 1-race in Mexico georganiseerd wordt. Daarom is hij achter de schermen bezig met plannen om voor het eerst sinds 1992 weer een race te organiseren in zijn land.

Dat de sport in Mexico leeft is volgens Slim jr. wel duidelijk. "Er is in Mexico altijd interesse geweest voor de Formule 1 en ik denk dat een eigen race op dit moment een spreekwoordelijke no-brainer is. Doordat Pérez indruk maakt bij Sauber en we met Esteban Gutierrez nog een toekomstige superster hebben die zich klaarmaakt voor de koningsklasse, heeft de populariteit nog eens een extra boost gekregen," zei Slim in FIA in Motion.

"Dat was ook wel te zien toen Pérez een demo gaf in de straten van zijn thuisstad Guadalajara, waar heel veel mensen op af kwamen. De tijd lijkt me dan ook rijp om dit uit te buiten en een race te organiseren," zei de Mexicaan die het vreemd vindt dat er al zo lang geen race meer in zijn land georganiseerd wordt. "Want de fans volgens de sport hier zeer nauwlettend, er doen lokale coureurs mee, de infrastructuur alhier is uitstekend en de commerciële mogelijkheden zijn zeer groot."

"Het zou logisch zijn de race aan de wedstrijden in Canada en de Verenigde Staten te verbinden, want zo zet je de Formule 1 goed op de kaart in Noord- en Midden-Amerika, terwijl je ook gelijk een brug kan slaan naar Brazilië," zei Slim die een circuit in de straten van Guadalajara of Cancún wel ziet zitten.