New Kids Turbo verkozen tot beste film van 2011

New Kids: Turbo! is verkozen tot beste film van 2011. De Nederlandse komedie over een groep hangjongeren uit het Brabantse dorp Maaskantje bleef concurrenten Gooische Vrouwen en Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 met ruime voorsprong voor. Ruim 65 duizend lezers van Veronica Magazine namen de afgelopen weken de moeite om hun stem uit te brengen.

De prijs, getiteld Het Gouden Filmboek, werd donderdagmiddag in het Amsterdamse Comedy Theater in de Nes door hoofdredacteur Rens Muller uitgereikt aan Steffen Haars en Tim Haars, de makers en bedenkers van New Kids.

Uiteindelijk ging zeventien procent van de stemmen naar New Kids: Turbo! Gooische Vrouwen wist twaalf procent van de stemmen te scoren, de achtste en laatste Potter-film acht procent. De top 5 wordt gecompleteerd door het koningsdrama The King's Speech en de avonturenfilm Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides.

"Film leeft enorm bij onze lezers, dat blijkt wel weer uit de grote hoeveelheid mensen die de afgelopen weken hebben gestemd", zegt Muller. "Deze uitslag met twee Nederlandse films in de top 3 is een duidelijke boodschap voor de Nederlandse filmmakers."


New Kids Turbo verkozen tot beste film van 2011 (Foto: Novum)