Petrov heeft meerdere opties

Mocht Formule 1-coureur Vitaly Petrov moeten vertrekken bij Lotus Renault GP dan is er voor de Rus nog geen man overboord. Volgens de manager van de Rus, Oksana Kossatchenko, is hij in onderhandeling met nog twee teams.

Lotus Renault GP trok eerder deze week Kimi Räikkönen aan als eerste coureur, waarna Petrov te verstaan gegeven werd dat hij binnen tien dagen een besluit moest nemen over het al of niet nemen van het tweede stoeltje. De Rus heeft een contract voor 2012, maar weet ook dat een mogelijke terugkeer van Robert Kubica hem zijn plaats kan kosten. Mocht Petrov vertrekken dan zijn onder meer Bruno Senna en Romain Grosjean in beeld om hem te vervangen.

"Renault is onze eerste keuze, maar we hebben ook een plan B en plan C achter de hand. Voordat we de knoop doorhakken, gaan we echter eerst met Renault overleggen en aanhoren wat voor plannen het team heeft. Daarna bepalen we of we blijven of vertrekken," zei Kossatchenko die niet losliet welke teams in beeld zijn. Volgens Motorsport-Total is Williams daar in ieder geval niet bij.