De Villota in beeld voor reserverol Renault

De kans is groot dat voor het eerst sinds 1992 weer een vrouwelijke coureur in de Formule 1 actief zal zijn. Maria de Villota is in gesprek met Lotus Renault GP over de invulling van de rol als reservecoureur. Dit heeft de 31-jarige Spaanse laten weten aan de krant Marca.

"Het is de bedoeling dat we voor het einde van het jaar, of misschien begin volgend jaar, iets bekend gaan maken," zei De Villota die tijdens de Grand Prix van Brazilië al aanwezig was bij Lotus Renault GP om te praten over een contract. Onlangs kreeg ze nog een test van het team op Paul Ricard. "Bernie Ecclestone had zich persoonlijk sterk gemaakt voor die test. De test verliep erg goed en het team liet toen weten dat ze geloofden in mijn talent en graag met mij verder wilden."

Mocht De Villota een race gaan rijden dan zal ze na Maria Teresa de Filippis (1958 en 1959), Lella Lombardi (1974-1976), Divina Galica (1976, 1978), Desiré Wilson (1980) en Giovanna Amati (1992) de zesde vrouw worden die deel mag nemen aan de wedstrijd.