Aangifte na binnendringen Noord/Zuidlijn

De gemeente Amsterdam heeft aangifte gedaan tegen twee televisiemakers die de tunnels van de Noord/Zuidlijn wisten binnen te dringen. Dat heeft een woordvoerder van de gemeentelijke dienst Noord/Zuidlijn donderdag gezegd.

De twee mannen van het online televisiestation TowelTV.com proberen voor een programma dat zij presenteren in iedere aflevering een verboden plek binnen te dringen. Volgens de presentatoren was het 'kinderlijk eenvoudig' om in de tunnels van de Noord/Zuidlijn te komen.

De twee hebben naar eigen zeggen bijna twee uur door de in aanbouw zijnde tunnels gelopen zonder iemand tegen te komen. Volgens de televisiemakers waren kantoren gewoon open en stonden zware machines gebruiksklaar met de sleutels in het slot.

De gemeente wist al eerder dat de twee waren binnengedrongen. Volgens de zegsman heeft de gemeente daar een paar weken geleden al aangifte van gedaan bij de politie. "Vandaag hebben we opnieuw contact opgenomen met de politie toen de twee televisiemakers met het nieuws naar buiten kwamen."

In de bouwput werd al eerder ingebroken. "Het blijft een dilemma voor ons. We kunnen onmogelijk het hele metronetwerk bewaken. Dat kost veel te veel geld."