[EL] Uitslag Legia Warschau - PSV

PSV heeft ook zijn voorlaatste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League gewonnen. De Eindhovenaren waren met 3-0 te sterk voor Legia Warschau, dat na bijna een uur spelen met tien man stond. Doelman Kuciak kreeg een rode kaart, nadat hij Kevin Strootman in het strafschopgebied onderuit haalde.

Legia Warschau begon, mede door de hulp van de duizenden aanwezige fans, goed aan de wedstrijd PSV, maar de Eindhovenaren lieten zich niet gek maken. Zij kregen uiteindelijk ook de grootste kansen. Aanvankelijk werd een rake kopbal van Jeremain Lens, die als vervanger van Tim Matavz fungeerde, nog afgevlagd voor buitenspel; de inzet  van Stanislav Manolev was wel raak. Het doelpunt kwam echter niet op zijn naam, omdat verdediger Zewlakow nog in aanraking kwam met de bal.

Na de thee bouwde PSV de score verder uit. Zo slaagde Strootman er in om de buitenspelval vakkundig te omzeilen en kreeg vervolgens een strafschop mee, toen hij door keeper Kuciak onderuit werd gehaald. Scheidsrechter Aydinus, die een foutloze wedstrijd floot, kon niet anders dan de Pool een rode kaart geven.

Dries Mertens ging vervolgens achter de bal staan en schoot beheerst raak. Negen minuten later bepaalde Zakaria Labyad de eindstand door de derde treffer van de wedstrijd op het bord te zetten.

PSV speelt op 15 december zijn laatste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League. Strootman en Mertens zijn die avond vrij, aangezien zij vandaag op scherp stonden én een gele kaart pakten. Dit houdt voor beide spelers in dat zij automatisch geschorst zijn in de wedstrijd tegen Rapid Boekarest.


Legia Warschau

0 -3

PSV


   32' Zewlakow (e.d.)
 59' Mertens (pen)
68' Labyad
 
 Gele kaart: Jedrzejczyk (Legia Warschau), Willems, Mertens, Engelaar, Marcelo, Strootman (PSV)
 Rode kaart: Kuciak (56) (Legia Warschau)
 
Stadion: Stadion Wojska Polskiego, Warschau
Toeschouwers: 24.000
Arbiter: Aydinus (Tur)
 
Opstelling:   Opstelling:
Kuciak
Jedrzejczyk
Zewlakow
Komorowski
Wawrzyniak
Zyro (Kucharczyk/83)
Borysiuk
Radovic
Vrdoljak
Rybus (Wolski/71)
Ljuboja (Skaba/59)
  Isaksson
Manolev
Derijck
Marcelo (Ritzmaier/77)
Willems (Bouma/66)
Engelaar
Wijnaldum
Strootman
Labyad
Lens
Mertens (Toivonen/70)