'Prijs Vita-games meer op maat gemaakt'

Hoofddirecteur van Sony Europe Jim Ryan zegt dat de softwareprijzen voor de PlayStation Vita meer op maat gemaakt zullen zijn dan ze voorheen waren. Op deze manier hoopt Sony een antwoord te hebben op de vele goedkope games voor de mobiele telefoon.

In een interview met GI.biz geeft Ryan aan dat het stom zou zijn om de mobiele telefoon-markt te negeren. Hij beschouwt het als een uitdaging om games te maken die meer te vergelijken zijn met consolegames dan met iPhonegames die men voor een paar euro heeft gekocht. "If we do that and we provide great value to the consumer on games like Uncharted, I think the possibility to sustain historic console type price points is there."

Ryan geeft aan dat sommige spellen qua prijs weinig zullen verschillen van hun consoleversie, maar veel games zullen minder duur zijn dan consolegames of zelfs minder duur dan gemiddelde handheldgames. Games voor een paar euro kunnen we echter niet verwachten, aangezien Vita in tegenstelling tot mobiele telefoons echt een game-apparaat is. "Absolutely it does do other things, but it has been designed as a gaming device, and a perfectly logical consequence of that is that the gaming experiences you can have on Vita are superior to what is possible on a device that has other functionality at its heart."

Sony komt met meer prijsvariatie, maar dit houdt dus niet direct in dat games ook goedkoop zullen zijn. Voor hoeveel geld de games uiteindelijk in de winkel zullen liggen is dus afwachten.