NOCNSF kijkt naar Jeugd Olympische Spelen

NOCNSF wil mogelijk de Jeugd Olympische Spelen naar Rotterdam halen. Dat meldt de sportkoepel dinsdag. NOCNSF haakt daarmee aan op een plan dat al in de Rotterdamse gemeenteraad werd geopperd. Als een poging wordt gedaan de JOS binnen te halen, dan zouden ze in 2018 of 2022 in Nederland moeten worden gehouden.

De Jeugd Olympische Spelen zijn een nieuw evenement voor sporters tussen de 15 en 18 jaar oud. Vorig jaar werden in Singapore de eerste Zomerspelen gehouden, begin volgend jaar staan in Innsbruck de eerste Winterspelen op het programma. Bij de Zomerspelen staan de 28 olympische sporten op het programma. Sommige daarvan worden in aangepaste vorm afgewerkt.

NOCNSF-directeur Gerard Dielessen noemt de Jeugd Olympische Spelen 'een prachtig evenement'. "Er zijn tientallen internationale topatleten als rolmodel betrokken bij de Jeugd Olympische Spelen, die daarmee op een unieke wijze de jeugd inspireren. Wij zijn blij met het enthousiasme waarmee Rotterdam samen met ons gaat onderzoeken op welke wijze wij dit evenement naar Nederland kunnen halen."

Nederland onderzoekt ook al enige tijd of de Olympische Spelen van 2028 kunnen worden georganiseerd. Het is dan precies honderd jaar geleden dat Nederland gastland was van de Zomerspelen.