[Primera División] Ruime overwinning voor FC Barcelona

FC Barcelona heeft vanavond in eigen huis met 4-0 weten te winnen van Rayo Vallecano. De van Udinese overgekomen Alexis Sánchez scoorde tweemaal. De andere doelpunten kwamen op naam van David Villa en Lionel Messi.

Vallecano kon in de eerste twintig minuten goed mee met Barcelona, maar moest na een klein half uur de eerste tegentreffer incasseren. Sánchez scoorde en de Chileense aanvaller wist dit even later opnieuw te presteren. Op slag van rust scoorde David Villa de 3-0.

Kort na de pauze bracht Lionel Messi de marge naar vier. Barcelona kon de winst goed gebruiken, aangezien de achterstand op Real Madrid door het verlies bij Getafe (1-0) gegroeid was naar zes punten. Nu staat Barcelona op drie punten van Real Madrid, al heeft de lijstaanvoerder nog wel een duel tegoed. Op 10 december nemen beide Spaanse topclubs het tegen elkaar op.