Vennegoor kan weer genieten van voetbal

Jan Vennegoor of Hesselink is gelukkig dat hij weer is teruggekeerd bij PSV. De spits voelde zich niet thuis in de Oostenrijkse competitie.

De 33-jarige Vennegoor verliet PSV in 2006 en speelde vervolgens voor Celtic, Hull City en Rapid Wien. In Oostenrijk kon de Oldenzaler niet aarden. "In Schotland en Engeland is voetbal heel belangrijk in de levens van mensen. Dat miste ik in Oostenrijk", zei Vennegoor tegen Schotse media. "Er zijn niet veel betere plekken dan op Celtic Park te spelen. Dat realiseer ik me nu."

"Als je het elke dag meemaakt, dan waardeer je het misschien niet genoeg", aldus de spits. "In Schotland wordt de hele dag over voetbal gesproken. Het hoort bij het leven. Als je een krant openslaat gaat het op elke pagina over voetbal. In Oostenrijk schrijven ze er ook over, maar lang niet zoveel. Als het ski-seizoen weer gaat beginnen verdwijnt het voetbal naar de achtergrond."

"De beleving van het voetbal in Oostenrijk is heel anders dan in Schotland en Engeland. Ik kon daar niet aan wennen", verklaart Vennegoor. "Ik miste de Britse cultuur. Zoiets had ik nooit eerder meegemaakt, daarom ging in weg uit Oostenrijk. Ik wilde dagelijks genieten van het voetbal en dat vond ik gelukkig weer bij PSV. Het is een nieuw hoofdstuk. Ik ken de club nog van vroeger."