Tbs'er verkracht kind vriendin en pleegt zelfmoord

Een tbs'er heeft zaterdag in zijn huis in Doesburg de minderjarige dochter van zijn vriendin gedrogeerd en verkracht en vervolgens zelfmoord gepleegd. Dat meldt de Gelderse politie dinsdag.

De man misbruikte het meisje in zijn woning. Na een tijd wist zij te vluchten en hulp te zoeken. De politie vond de man vervolgens dood in zijn woning. Uit onderzoek bleek dat hij zelfmoord had gepleegd.

De 46-jarige man zat in de voorwaardelijke beëindiging van zijn tbs en woonde onder voorwaarden en onder toezicht van de reclassering op zichzelf. De rechtbank in Rotterdam had hem in 1999 veroordeeld voor een zedendelict en het gevangen houden van een vrouw. Hij heeft hiervoor een celstraf uitgezeten en een tbs-behandeling gehad.

Het is niet gebruikelijk dat een onderzoek na de dood van een verdachte wordt voortgezet, maar nu gebeurt dat wel. De politie en justitie willen achterhalen hoe de verdachte zich de laatste tijd heeft gedragen en of er meer slachtoffers zijn. Op dit moment zijn daar geen aanwijzingen voor.