Wenger: "Van Persie dichtbij burn-out"

Arsenal-trainer Arsène Wenger denkt dat als Robin van Persie niet tegen zichzelf in bescherming wordt genomen hij een burn-out kan krijgen. Ook Theo Walcott en Aaron Ramsey zitten vanwege de hoeveelheid duels die ze gespeeld hebben op de grens.

Vandaag staat het League Cupduel tussen Arsenal en Manchester City op het programma, een wedstrijd die een topper is. Wenger wil om zijn spelers te sparen niet het sterkste team de wei in sturen. Dit omdat het toernooi minder belangrijk is dan de Champions League en de competitie. Van Persie is in de 23 wedstrijden die hij dit seizoen speelde belangrijk geweest, omdat hij 21 doelpunten maakte.

Omdat tegen Fulham vermoeidheid te zien was wil Wenger wat spelers rust gunnen. "We hebben een paar spelers, zoals Robin, die op de rand zitten nu. Theo Walcott liep al een hamstringblessure op, Ramsey kan ook niet in dit tempo doorgaan. Op de dag van de wedstrijd zal ik nog kijken hoe iedereen zich voelt, maar ik moet spelers rust gaan geven," zei Wenger.

City heeft volgens de Fransman geen moeite om een goed elftal op de been te brengen. "Je moet gewoon naar de elf namen kijken die zondag tegen Liverpool speelden en naar de elf namen die op de tribune zaten. Die laatste elf spelen dus tegen ons…"