Hele RvC Ajax moet vertrekken

De ledenraad van Ajax zou uit zijn op een vertrek van de gehele Raad van Commissarissen. De beslissing van de 24 leden heeft weliswaar geen juridische basis, Steven ten Have, Marjan Olfers, Paul Römer, Edgar Davids én Johan Cruijff worden wel verzocht om de eer aan zichzelf te houden.

In de speciale vergadering die vanavond wordt gehouden en op dit moment nog altijd bezig is, zou zelfs al een akkoord zijn bereikt. In de nieuwe nog te plannen vergadering moet de stellingname nog bekrachtigd worden.

Update 0:28 uur

Keje Molenaar heeft een toelichting gegeven over wat er in de ArenA besproken is. "We hebben de voltallige Raad van Commissarissen verzocht vrijwillig af te treden. De ledenraad heeft met grote meerderheid het vertrouwen opgezegd in de gehele RvC," zei hij.

"Er wordt nu een nieuwe bestuursraad gevormd, met uitstekende mensen erin. Zij gaan een nieuwe RvC samenstellen die het plan van Johan Cruijff met de jeugdopleiding gaat volgen. Het werk van Cruijff op De Toekomst blijft gehandhaafd. Of de komst Van Gaal gestopt kan worden? Dat zoeken we uit. De rust is behoorlijk terug bij Ajax, ja."

"Johan heeft positief gereageerd op dit nieuws. En Rob Been jr. (voorzitter ledenraad) heeft Steven ten Have gebeld. Hij heeft het sportief opgevat en belt zijn overige commissarissen," zei Molenaar, die weet dat Cruijff zo aan kan blijven als erelid. Ten Have heeft inmiddels laten weten dat hij het verzoek tot terugtreding in overweging neemt en na een nachtje slapen met een antwoord komt.

Tot er een bestuursraad is gevormd zullen enkele leden van de ledenraad Rob Been jr., Roger van Boxtel en Ernst Ligthart een interim bestuur gaan vormen bij de Amsterdammers.