Lid RvC Ajax haalt hard uit naar Telegraaf

Paul Römer is één van de vijf huidige commissarissen binnen de Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax. De beste man was vanavond aanwezig bij De Wereld Draait Door en haalde in dit tv-programma snoeihard uit naar De Telegraaf.

"Ik ben doodziek van wat ik in die krant heb gelezen over Ajax. Hele leugens, halve waarheden, pure propaganda. Dit heeft niks met journalistiek te maken", aldus Römer, die met deze uitspraak gelijk de toon zette.

Römer is zelf geen onbekende in de mediawereld, aangezien hij televisieproducent bij de NTR is. Toch kende hij de keerzijde van de media nog niet. "Ik ervaar nu wat het is als er feiten worden verdraaid, mensen worden zwart gemaakt en dat stelselmatig."

"Het heeft me toch verbaasd. Ik wist niet dat het zo erg was. Sommige mensen binnen Ajax, zoals Coronel en Van der Boog, durven hun mond niet meer open te doen. Bang dat ze anders door die krant worden aangepakt", ging Römer verder.

Tot slot liet de commissaris nog wel weten dat de benoeming van Louis van Gaal volgens het boekje is gegaan. "We waren vier, vijf maanden aan het zoeken. Alles verliep keurig volgens de regels. De vergadering was netjes uitgeschreven, maar Johan was er niet. Dit was de enige mogelijkheid om te zorgen dat er een goede directie zou komen."

Römer besloot met de conclusie: "Het is inhoudelijk een goede zet, die niet elegant was."