Purmerender steekt woningovervallers neer

Een 19-jarige man uit Purmerend heeft vrijdagochtend twee mannen neergestoken die een overval pleegden op zijn woning. Vijf mannen zijn aangehouden. Het gaat om twee bewoners en drie overvallers.

Vier gewapende mannen drongen in de nacht van vrijdag rond 03.45 uur op zaterdag de woning van het gezin aan de Cornelis Edelmanstraat binnen. Ze bedreigden de bewoners en eisten geld. De 19-jarige bewoner werd daarbij geschopt en geslagen.

Toen de overvallers merkten dat een van de bewoners de politie had ingeschakeld, gingen ze ervandoor. In hun vlucht werden twee overvallers met een mes aangevallen door de 19-jarige Purmerender. Hij stak ze meerdere keren.

Twee 18-jarige overvallers uit Purmerend raakten gewond en zijn naar een ziekenhuis gebracht. Ze zijn inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis en zitten vast. Ook een 21-jarige overvaller werd aangehouden. De vierde overvaller is nog voorvluchtig. De politie hield ook de 19-jarige en een 17-jarige bewoner aan. De jongste verdachte is inmiddels weer op vrije voeten.