Doden bij bomaanslag op hotel Filipijnen

Een krachtige bomexplosie bij een budget-hotel in Zamboanga, in het zuiden van de Filipijnen, heeft aan drie mensen het leven gekost. Zeker 27 mensen raakten gewond. In het hotel verbleven voornamelijk huwelijksgasten. Dat heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Als gevolg van de explosie en de daaropvolgende brand stortte de eerste verdieping van het hotel in. Het dak werd van het pand geblazen en de ruiten gingen aan diggelen. In de 35 kamers van het hotel verbleven twintig personen die maandag een huwelijk zouden bijwonen. Door de tragedie moest het huwelijk worden uitgesteld. De politie gaat er vanuit dat de explosie een terreuraanslag was en geen verband hield met het huwelijk.

"We zouden niet moeten laten zien dat we in paniek raken, want dat is wat deze onruststokers willen zien", aldus de burgemeester van Zamboanga, Celso Lobregat. "We hebben goede aanknopingspunten. We krijgen ze allemaal te pakken."

De explosie zou niet op zichzelf staan, maar verband houden met twee bomaanslagen die verijdeld konden worden. De explosieven werden tijdig ontdekt en onschadelijk gemaakt. De aanslagen worden toegeschreven aan Abu Sayyaf, een islamitische terreurorganisatie die banden onderhoudt met Al-Qaida.


Doden bij bomaanslag op hotel Filipijnen (Foto: Novum)