Zeldzame beelden Michael Jackson niet verkocht

Een film met nooit eerder vertoonde beelden van Michael Jackson heeft geen koper getrokken. De videoband moest op een veiling miljoenen ponden opbrengen. De beelden waren in handen van een chauffeur van Jackson.

Deze man probeerde het beeldmateriaal te veilen via veilinghuis The Fame Bureau in Londen, dat ervan uitging de video voor een bedrag tussen de vier en vijf miljoen pond te kunnen verkopen. De online veiling leverde echter geen koper op, meldt persbureau Reuters.

De beelden werden door Jacksons eigen crew geschoten tijdens een concert in Argentinië voor zijn Dangerous-toer in 1993. Het twee uur durende materiaal was bestemd voor een film die een zeldzame, intieme kijk in het leven van de King of Pop moest geven.

De beelden zijn nooit uitgebracht omdat Jackson niet tevreden was met de kwaliteit van het beeldmateriaal. De videoband bevat onder andere beelden van een repeterende Jackson. Ook Jordy Chandler is in de film te zien. Dit is de jongen die de popster in 1993 aanklaagde voor seksueel misbruik.