Nederland zeven Michelinsterren rijker

Nederlandse restaurants hebben er maandag zeven Michelinsterren bij gekregen. Drie restaurants gingen van een naar twee sterren. Bij drie andere zaken vervallen de sterren. Dat heeft Michelin maandag bekendgemaakt. In totaal hebben Nederlandse restaurants nu 122 sterren.

Nederland telt nog altijd twee driesterrenrestaurants: Oud Sluis in Sluis en De Librije in Zwolle. Het aantal tweesterrenrestaurants bedraagt nu zestien. Librije's Zusje in Zwolle, De Kromme Watergang in Breskens en Chapeau in Bloemendaal zijn omhoog gegaan naar de tweede categorie.

Michelinsterren worden vergeven aan restaurants met een uitzonderlijk goede keuken en een correcte bediening. Bij een goede beoordeling krijgen ze een plaatsje in de befaamde rode gids van de bandenfabrikant.

Naast de sterren zijn er zeventien restaurants die een Bib Gourmand hebben gekregen. Deze restaurants serveren volgens Michelin goede maaltijden met een 'uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Een driegangenmenu kost 35 euro of minder. In totaal hebben 102 restaurants in Nederland zo'n kenmerk.


Nederland zeven Michelinsterren rijker (Foto: Novum)