Drent gaat agenten met bijl te lijf in Beilen

Een verwarde Drent is zaterdagmiddag in Beilen agenten te lijf gegaan met een bijl. Een agent werd geraakt en moest zich aan een hoofdwond laten behandelen. Dat heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

De man uit Peize liep rond 14.30 uur met een bijl in zijn hand op de N381 bij Beilen. Toen agenten de man aanspraken werden ze door hem aangevallen. Uiteindelijk lukte het de agenten de 61-jarige man te overmeesteren.

Op het bureau in Assen vertelde de man vervolgens dat hij in zijn woning aan het Zetveld de gaskranen had opengedraaid. Hierop werd de omgeving van de woning afgezet en werden negen omliggende woningen ontruimd.

In de woning bleken de gaskranen inderdaad opengedraaid. Ook stonden enkele kaarsen aan. Na het dichtdraaien van de gaskranen, het doven van de kaarsen en het ventileren konden de buurtbewoners rond 18.00 uur weer terug naar hun woning.

De man zit vast op verdenking van poging tot doodslag op een agent en het in gevaar brengen van mensen door het openzetten van de gaskraan.