Totale gekte in Wal-Mart

Internetshoppen is gemakkelijk, maar soms niet altijd even veilig als het gaat om je bankgegevens. Toch kun je maar beter inkopen doen vanaf je luie bank, want voor je het weet beland je in totale koopgekte en word je bespoten met pepperspray.

Dit was het geval bij de Wal-Mart in Porter Ranch, San Fernando Valley, tijdens het inkopen op de befaamde Black Friday. Kort nadat de verkopen waren begonnen brak er chaos uit en werd de videogames-afdeling zowat afgebroken en verzeilde honderden mensen die Xbox- en Wii-games wilde kopen in een duwwedstrijd. Eén van de klanten die avond was Matthed Lopez, die door een vrouw met pepperspray werd bespoten. De vrouw zelf noemde dat ‘competitief winkelen’.

Volgens een andere ooggetuige werd de chaos veroorzaakt toen mensen het plastic van de pallets begonnen te rukken en toen in alle hevigheid probeerde een game te bemachtigen, waarbij veel werd geduwd, getrokken en mensen in dozen werden gedrukt. Lopez was overigens niet de enige die pepperspray had genoten, in totaal waren acht mensen bespoten waarvan er vijf behoorlijk toegetakeld waren. Medewerkers van de betreffende Wal-Mart noemde het de slechtste Black Friday-ervaring ooit.