Ten Have trekt uitspraken jegens Ling niet in

Steven ten Have had tot vrijdagmiddag 17:00 uur om zijn uitspraken jegens Tscheu La Ling in te trekken. Dat schrijft het AD. Ling dreigt Ten Have aan te klagen wegens laster. Ten Have bracht La Ling, voorzitter van de Slowaakse club AS Trencín in verband met omkoping. Ling heeft bij de politie van Breukelen aangifte gedaan tegen Ten Have. 

Johan Cruijff schoof Ling naar voren voor de vacante directeursfunctie bij Ajax. De overige leden van de RvC wezen hem af en kozen zeer tegen de wil van Cruijff in voor Van Gaal.

Ten Have en medecommissaris Paul Römer gaven tegenover een afvaardiging van de supporters volgens De Telegraaf de volgende verklaring af: "Omkoping in de Slowaakse competitie is schering en inslag en dat ligt ten grondslag aan de afwijzing van Ling. We kunnen het alleen niet bewijzen, omdat we geen bankafschriften hebben."

Tijdens de ledenraadvergadering zou Ten Have daar nog aan toe hebben gevoegd dat Ling volgens een oud-directeur hem geld had geboden om aanvaller Fanendo Adi over te nemen van AS Trencín.