Doden bij helikopteraanval NAVO in Pakistan

Bij een helikopteraanval van de NAVO op een grenspost in Pakistan zijn 25 militairen omgekomen. Anderen raakten gewond. Dat meldt de Pakistaanse staatstelevisie. In een reactie op de aanval heeft Pakistan een belangrijke grensovergang met Afghanistan gesloten voor de NAVO.

De aanval zou hebben plaatsgevonden in de regio Mohmand, op ongeveer 2,5 kilometer van de grens met Afghanistan. In dat gebied maken zowel Pakistaanse als buitenlandse troepen jacht op strijders van de radicaalislamitische Taliban. Het Pakistaanse leger maakte ook melding van de beschieting en noemde die "zonder aanleiding en willekeurig." Een woordvoerder van de NAVO wilde slechts bevestigen dat er "een incident" was geweest in de grensstreek, maar komt mogelijk later nog met een reactie.

De aanval zet de moeizame relatie tussen Pakistan en troepen onder leiding van de Verenigde Staten naar verwachting verder onder druk. Een jaar eerder doodde een NAVO-helikopter bij een grensovergang twee militairen. Toen werd de grens voor tien dagen gesloten voor NAVO-troepen en goederentransporten.

'NAVO doodt Pakistaanse militairen'

'NAVO doodt Pakistaanse militairen' (Foto: ANP)