Beerens: ''We leven van wedstrijd tot wedstrijd''

AZ boekte vrijdag haar elfde competitiezege van het seizoen. Roy Beerens speelde een goede wedstrijd. De aanvaller is blij met zijn teamgenoten en zij met hem, vermoedt hij. "Ik startte goed", begon Beerens tegenover de NOS zijn analyse over zichzelf.

"De eerste helft was goed, op het rendement na, want de goal viel maar niet. En dat was voor ons wel zuur. Tweede helft startte ik weer goed, daarna zakte ik tien tot vijftien minuten even weg , maar daarna pakte ik het weer op. Al met al wel een goede wedstrijd", concludeert de rechtsbuiten.

AZ voetbalde dus weer beter dan de tegenstander, maar rendement ontbreekt het nog wel eens aan bij de lijstaanvoerder. "Iedereen had wel een paar halve kansen, net voor langs en zo. Het was net niet. De scherpte ontbrak. Maar goed, we controleerden de wedstrijd en we hadden in de rust gezegd: blijf zo doorgaan, als de goal valt, dan hebben we gewonnen."

Het lukte AZ dan ook vrijdag weer om de winst naar zich toe te trekken. "De tegenstander was niet echt bij macht om ons voetballend aan te kunnen", zag Beerens. "Op een gegeven moment kregen we zoveel vrije trappen rond de zestien en dan heb je met Rasmus (Elm, red.) wel iemand die de kansen kan benutten en dat deed hij vandaag dus weer."

AZ staat na dit weekend ten minste drie punten voor op achtervolger PSV en dus groeien met de week de suggesties over een mogelijke landstitel. Beerens vindt dat daar nog niet te veel aan moet worden gedacht. "Wat wij doen: we leven van wedstrijd naar wedstrijd. Elke wedstrijd zijn we even scherp, meer kunnen we niet doen. We proberen elke wedstrijd te winnen en dan kijken we in de winterstop waar we staan. Als je eerste staat kun je je doelstellingen nog bijstellen en voor de titel gaan, maar nu eerst moeten we het nog even afwachten."

Beerens voelt zich lekker bij AZ. Hij vindt zichzelf dan ook goed bij de club passen. "We spelen vaak op de helft van de tegenstander en dan is het lekker voetballen voor mij. Dan word je elke keer op snelheid gelanceerd, vooral door ballen van Rasmus Elm. Die draait open en gooit hem gelijk erachter, dus voor mij is het hartstikke lekker. Ik ben blij met de jongens en denk dat de jongens dat ook met mij zijn, dus voor mij is het ideaal."